dijous, 22 de setembre del 2011

Codi QR

Un codi QR és un sistema per a emmagatzemar informació en una matriu de punts o un codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Denso-Wave al 1994 per facilitar la classificació de peces per a automòbils; es caracteritzen pels tres quadrats que es troben en els cantons i que permeten detectar la posició del codi al lector.
La sigla "QR" es va derivar de la frase anglesa "Quick Response" ("Resposta Ràpida" en Català) doncs el creador aspirava a que el codi permetés que el seu contingut es llegís a alta velocitat.
Per llegir un codi QR cal un telèfon mòbil equipat amb càmera, al qual haurem instal·lat una aplicació que permeti desxifrar-lo.
Codi QR

La informació amagada darrera un codi QR pot ser una imatge, un text, un número de telèfon, les dades d'una targeta d'embarcament o una adreça web: les possibilitats són gairebé il·limitades.

Aplicació: Anunci Calvin Klein


Un exemple seria per exemple la campanya publicitaria de Calvin Klein. A Estats Units, són molt conservadors i la publicitat es mira amb lupa i moltes vegades s'arriba a censurar. Calvin Klein darrere l'eslògan "Get it uncensored" ( Aconsegueixa-ho sense censura), ha fet un cartell publicitari on només surt un codi QR gegant, que et porta a una web on surt un vídeo publicitari. D'aquesta manera capten l'atenció del consumidor i no són censurats.
El vídeo que s'amaga darrere aquest QR gegant, és el següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada